Nätmobbning och annat förtal    

Se tillägg 4/10 -18: Allmänt, och flera namn


 
I presentationerna av mina böcker finns många genomgångar av nätmobbning. Här är något i realtid, och mera direkt konfronterat, som jag inte gjort det förr.

Ur dagboken, 17/10 -16:
Just funnit att Armas [Roberts son] lagt länk på sin facebook till HW's [Hans Westlunds] vän, TS. [Thomas Strandberg] Jag vågade inte titta närmre, men jag såg direkt att TS har ett "trampa-på-Torger-konstnärskap", precis som HW. [De är vänner och har gjort påhoppsgrejer mot mig tillsammans, som jag kommenterat i en av mina böcker.] Massa idiotiska och groteska bilder. Uppfångade nån fågel. Längre ner fanns trädmannen bredvid. [Jag markerar i texten var jag skall ta in bilder i nästa bok. Har tagit skärmklipp på trädmannen, som refererar till min bild, Trädmannen, som ju "föreställer mig". Se nedanför!] Jag får teckna av eller kalkera. [...] ...som jag får göra med några påhoppsbilder.
[...]
Fy fan, vad grisigt. Och säger jag nåt om det: Paranoia! Och jag kan inte göra nånting så länge ingen skriver ut mitt namn. Alla kommer undan med att göra hackmat av mig. Alla vet vem det föreställer/handlar om.
[...]
Jag kan inte komma över att A gjort detta. Ett myller av groteska nidbilder på TS' facebook. Precis som HW's galna, sjuka grejer. Overkligt, groteskt.


P.S. Jag skriver om HW's trampa-sönder-Torger-konstnärskap (med idel lögnbilder) i Dokumentation av en masspsykos.
Se innehållspunkten Påhopp av Munkforskonstnären HW. En spoofutställning och bilder på facebook.


 

Under t.v. är TS' nidbild, från 11/10 -16, som jag skriver om. (Inte i närheten av så grotesk som HW's tallösa.) Om TS har något att säga på att det jag gör här är copyrightvidrigt (eller förtal...), så kan jag svara med att polisanmäla honom och HW för det de systematiskt håller på med. Men så håller ju vid det här laget tallösa på, så varför peka ut någon särskild. (Inte ens den västa.)
Det är ett litet frågetecken i den svarta rutan efter "En vanlig sketen tisdag!". Som HW håller på, bjuder han in till påhoppsdialog. Interaktivt svineri.
Även HW's trampa-på-Torger-konst är till salu. Antagligen hänger sån konst i vartannat hus i Munkfors.

 

  
Trädmannen är sprungen ur att en kvinna gått loss på mig i bildform.
Robert Jäppinens son, Armas, har på sin facebook länk till Thomas Strandbergs  påhoppskanal mot mig.

 

 

Det finns många nätpåhopp utifrån teckningen Trädmannen. Av HW förstås, men t.ex. också  av en tjej med Asperger och ADHD. Min beskrivning av det finns här.
Jag har nu många teckningar med plantor. TS har gett mig bladfingrar. "Over the tree tops" befinner jag mig i min vindsvåning, men precis som HW insinuerar att jag skulle ha missbruk, är det den tanken TS bjuder in till. Jag har aldrig haft missbruk och vill väldigt gärna polisanmäla att mitt liv hackas sönder med lögn/förtal. Jag går efter den första som säger det rakt ut. Detta förtal (de falska ryktena) har, som jag beskrivit massor av gånger i mina böcker, börjat just i Munkfors och Ransäter. (En cancer som hade behövts skäras bort på 90-talet.) Jag bodde i Ransäter förr.
   
   
Allt slår verkligen knut på sig själv när Roberts son vill delta i det allmänna svineriet mot mig, sedan det som görs mot mig är fullt av "Robert-referenser". (Tänk om Robert levt till att få se det hela. Nidserien mot honom i NWT, 1971, är ingenting jämfört med det som görs mot mig.)

P.S. TS' bild är också "inspirerat" av att jag just hade lagt ut förordet till boken Track A serier, med den dramatiska omslagsbilden från då jag var arton. Grenhänderna på "hotfulla Torger" (?) leder in mot ansiktet motsvarande gatloppsvägen på min bild. Man påhoppskommenterar alltid det senaste jag gjort på hemsidan. Alla möjliga gör det.

P.S. Tre av "grenfingrarna" ser ut som hästhovar. Det beror på "öknamnsstorlanseringen" av Robert och mig som röd respektive grå parhäst. Jag kan inte veta var landet ligger, sedan jag är isolerat, så jag är inte helt säker på tänket bakom detta. Ge mig tips så att jag kan polisanmäla det!

Jag lade nyss ut ett avsnitt ur en av mina böcker, Track A-dagbok 2, med mina mejl till Roberts son, från 2013, då jag just fann att allt detta pågick. Då ville han inte tro det, nu vill han delta.
Det alstras hur mycket pest som helst kring det som skall föreställa mig (lögnbilder), och det är inte nyttigt för någon.


16/11 -16: Om missbruksfantasinerna (förtalet):
Jag lever tyst och ordentligt här i min lägenhet. (Inget bråk, lägger mig prick 24 varje natt.) Förra året hade vi arbete på fasaden och taket, och arbetarna har kunnat titta in i min lägenhet, när som helst från båda sidor, varenda dag i närmare ett halvår. Även på helgen, och innan jag går upp på morgonen. De har inte sett något "intressant" här, för det finns aldrig nåt "intressant" att se. Det har aldrig funnits. Missbrukar jag i badrummet, där man inte kunnat se in? Hur får jag till det? Inget syns, inget hörs eller märks. Har jag en tunnel mellan mitt källarförråd och systemet? Jag åker inte dit med min egeninköpta elrullstol sedan åratal, sedan psykningstrycket är för stort. Var där senast 2012. [P.S. Kom på att jag varit dit en gång efter 2012 också. Viktigt...] Och det går närmare ett halvår mellan jag beställer femton flaskor vin.
Jag har inte druckit så jag varit bakfull sedan 90-talet.
Jag kan polisanmäla en drös människor som, i bildform, eller på andra sätt indirekt, påstår sånt. Men det kommer inte leda till något. En enda människa har sagt det rakt ut. Men förr eller senare kommer det polisanmälas. För det är en massvåltäckt utan like. Som jag kallat det i en video ca 2011: En massvåldtäckt i ett "fictionhål". Man har stuckit ett hål i mig (förtalat mig med lögn), och har massvåldtagit mig i "fictionhålet" i tjugofyra år. (Dessa lögner bidrar också starkt till att det är stört omöjligt för mig att få vård. Jag har fysiskt förfallit sedan 1999 pga. det. I ett välfärdsland...)

Det kan också hända att jag tar med mina drygt hundra skärmklipp från HW's sidor, och lite av TS' och andras dito, till polisen. Men det som gör "massvåldtäkten" till en sån hejdlöst rolig lek är ju att alla vet att jag är chanslös i och med att jag har en psykiatrisk diagnos. Och alla är ju med på det...
Då jag 2011 fick bryta telefonkontakten jag hade mig min psykolog (bl.a. förde hon också föredrog tro lögn om mig) tänkte jag: "Vad händer nu?", för när jag väl blivit helt isolerat är det fullständigt fritt fram att göra vad som helst. Man har gjort det redan innan, men sedan dess har det skenat hejdlöst.

Det är en gåta för mig att alla vill bete sig på detta sätt. Jag skulle aldrig kunna delta i nåt sånt här.

En annan möjlighet vore om jag polisanmälde läkare inom psykiatrin, som förtalat mig med detta. Till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämn kan man bara anmäla saker två år tillbaka i tid. Men i och med konsekvenserna deras i system satta förtal haft, kanske det bör polisanmälas. Det är rätt ord när Robert kallat det en "misshandel".

Vad jag kan se kvittar det fullständigt om jag "fläker upp allt" på hemsidan. Det är inte som om jag kommer bara låta detta pågå. Antingen lägger jag ut mera av min dokumentation eller så går jag till polisen.
Sedan man tydligen bitit sig fast i agendan att psyka och ljuga sönder mig, tvingas jag göra vad jag kan.
Jag har från början bara skrivit om vad jag utsatts för. Det är ingen kriminell handling. Det är potentiellt konstruktiv kritik. Däremot är det som dagligen görs mot mig, av tallösa, olagligt.

De olagligheter man nu kommer undan med att göra mot mig, kan när som helst senare drabba andra. Vilket samhälle vill vi ha?

 

25/5 -18
När man googlar Robert hittar man påhopp mot mig - många, och tyvärr ständigt nåt nytt. Här är en av Hans Westlunds påhoppsbilder. Det var först för kanske ett år sedan eller så, som jag fattade varifrån han fått detta att han gjort mig till boxare. Det finns i nån eller några bilder och texter till. Jag kunde inte begripa det, sen jag aldrig i mitt liv gjort något våldligt. Aldrig slagit någon. Men det kommer rätt och slätt från en boxningssäck jag hade hängande i källaren. Den var Armas sin, och Robert har tyckt jag skulle ha den. Han har tyckt att jag skulle "motionera bort" min ångest, och motionera för att trötta ut mig, så att jag fick sova (vilket varit väldigt dåliga råd). När jag fick den fann jag ut på en gång att det inte var något för mig, så jag har aldrig använt den sedan. Men den var bunden i taket så repet skulle behöva skäras av, och hur det nu är har jag aldrig gjort det, utan säcken har bara hängt kvar. Också då jag sålde huset. Så det är ett bra exempel på att göra en höna av en fjäder.
Det är såhär alla möjliga fragment som snappats upp om/kring mig (ofta också rena missförstånd) under åren blåsts upp till groteska overkligheter.
 


 
Fler namn, när jag nu ändå nämner personer som bidragit till att skapa den vanvettiga hetsen mot mig. Plus allmänt om det.

4/10 -18:
Jag har i dag namngett tre personer som ägnat (eller ägnar) sig åt förtal mot mig: Thomas Christenson, Hans Westlund och Thomas Strandberg. Men om jag skulle lista alla som gjort det blir det en väldigt lång lista, sedan detta blivit till sport lite för alla och vem som helst. Men sedan jag nu namngett tre kan jag ta några till.
Aspergerföreläsaren Torbjörn Andersson har gjort väldigt substantiella insatser mot mig. På en av hans länkar fanns ett helt stall av Aspergare som trampade på mig. Alltid indirekt, i bilder eller på andra sätt. Aldrig så man skriver ut mitt namn. Man gör det så det är lätt att förstå vem det handlar om. (Att jag är "associerat med Robert Jäppinen" hjälper då.) Torbjörn hade länkar till flera trampa-på-Torger-sidor. (Vad jag sett finns mera sånt kvar också.) Det är väldigt många personer med AS som gett sig på mig. (Även på utländska sidor.) 2010 hade jag telefonkontakt med Aspergerföreläsaren Ann Lönn, som gjorde en väldigt grundlig snokinsats mot mig, där hon tryckt all möjlig overklig skit på mig, som sprids till den girigt nyfikna omgivningen.
Jag vet att personliga ombud och en psykolog jag haft fått samma lögnrapporter om mig redan innan kontakten, så att det inte kunnat fungera. Jag har märkt vad de trott om mig, som är förtal de spridit. Detta gäller i stort sett alla jag haft kontakt med.
Jonas Wängestam är en annan konstnär som tidigt attackerat mig med "lögnkonst", spoofande och även videor.


 

Ett tag 1999 hade jag en brytning med Robert och tydde mig till en kvinnlig vän av oss båda. Med Robert ur bilden tog hon omedelbart på sig uppgiften att ställa för personliga frågor (utnyttjande min naivitet, för att få nåt smarrigt till den girigt nyfikna omgivningen), och jag vet att hon tolkat in och uppförstorat detaljer, och att det haft väldigt allvarliga konsekvenser. 2005 hade jag en ny brytning med Robert och en kvinna i Ransäter gjorde samma sak. Jag har märkt hur de trott osanningar om mig, och spridit de.

Det här är bara väldigt väldigt få. Om alla som förtalat mig skulle listas skulle det bli en evigt lång lista.
Men psykiatrins förtal - lögnerna de tryckt på mig - är förstås bland det allvarligare. Detta är "grundlögnerna" som grannar i Ransäter spridit kring 1992. Basen och andra på stålbruket i Munkfors, där jag jobbade. Overkligheterna/förtalet som  psykiatrin byggt upp under år skall ha börjat med företagshälsovården, som tydligen trott mera på rykten än vad jag sagt.

I och med kontakten med Robert Jäppinen har jag varit (och är) en superskvallersnackis. - Även mellan människor inom vård och omsorg.
Hetsen mot mig intensifierades en första gång 2012 i och med De ovanligas museum i Munkfors, där Robert Jäppinen fanns med, och en andra gång 2014 i och med Värmlands museums utställning Vem är rädd för Robert Jäppinen. Direkta påhopp mot mig då.
(Innan det har Hemtjänst spelat en viktig roll i att få i gång den psykningshets jag beskriver i mina böcker. Dagliga i system satta psykningar för att knäcka mig.)

I nuläget har jag en rätt bra överblick över hur monstruositeten mot mig byggts upp. Det har tagit många år att få.
(Men jag vet fortfarande inte precis vilka alla galenskaper man insisterar på att tro om mig.)

Se mera i boken Dokumentation av en masspsykos.

Torger Berstad | www.lanterna.nu