Stycke ur Track A-dagbok 5 Vad som helst kan normaliseras.

Innehållspunkten "Spoofatoriet" igen. Roberts grejer kring 11/9. "Parmänniskor". Hur det ser ut att ha misstolkats.
(Det är inte hela stycket.)

...
På hemsidan såg man bara toppen på omslagsbilden, som var otroligt kass. Det var toppen på gatlyktor och vad som såg ut vara en tråd med röda julljus, när jag öppnade PFD:en med hela innehållet. Då såg jag att husen stod på en sluttande schackbräda… Jag har skrivit i K2 [Track A serier] hur de skall ha tagit Roberts mening, från en pjäs från… minns inte – jättelänge sen – om "Vi spelar alltså schack med världsplanerarna". De har mig att vara en parhästterrortyp. Hur de skall ha tolkat att Robert dragit fram texten om "parmänniskor" – apropå att ett andra flygplan var på väg efter det som ramat World Trade Center. Och hur han skrev på startsidan att ’schackspelet härmed avslutas. Schack matt.' Så det verkar (för tombollarna) som om Robert ropar touché! när terrordådet sker…
Och jag har beskrivit grannen under sin demoniseringsbild på militärubåten – med röd och grå schackbrädesgolv.Längre fram skriver jag på nytt om då jag 2013 förstod detta (om det verkligen är så) och tog bort Roberts hemsida:

Så då finns det inget. Bara oändligt med sopor man fixat och fixar mera. Roberts röst är borta. Förde jag fick en mobb efter mig mer eller mindre pga. det som fanns. I Norge var det mycket mera psykningar med ryssar och jugoslaver. Då jag var där hade jag ju tagit bort min hemsida helt, men allt Roberts fanns ute. Då parhästgrejen/"parmänniskorna", från startsidan trillade in för mig – hur man måste ha "fått ihop det" – fick jag fullständigt panik. Jag tog först bort det från startsidan – alltså det med 11/9. Men sen rubbet. Och det känns verkligen illa, men jag har en fucking lynchmobb efter mig, och man utgår, till oviss grad (men uppenbart nog generellt), från hans grejer när de trampar ihjäl mig. Hans grejer är inblandat i allt. – Som jag redogjort." 
©Torger Berstad | www.lanterna.nu