Stycke ur Track A-dagbok 5 Vad som helst kan normaliseras.

Innehållspunkten
Ett speciellt nätpåhoppsfynd, med förklaring.

Genomgång. Mobbningexperten dyker upp på HW’s blog, direkt från Track A-dagbok 2.
T.h. [nedanför] är en strip från min tecknade serie Konstnären på bruket (Öppningar till grottan) och den påhoppsbild jag hittade då jag sökte på en annan "H" i förrgår kväll.

HW håller ju på med påhopp i allt han gör. Sannolikt betald av kommunen. Han har skrivit att han är…minns inte ordet… jobbar med stöd åt funktionshindrad – nåt sånt. Jag vet inte om han verkligen gör det (med), men nidbildsskapandet är ett heltidsjobb och one way or another är det betalat. För att det HW gjort skulle bli helt åskådligt skulle jag behövt ta in hans originalbild och mobbingexpertens profilbild från hans facebooksida. HW har nämligen ritat av honom helt porträttlikt.
 
Överst t.v. på bilden under har jag skrivit:
Då jag gjorde serien beslöt att jag inte alls skulle bry mig om att teckningarna blev bra. Då jag ritade slipsarna gjorde jag de dock dessutom fel, så de är bredast uppe, vilket HW härmat, så det hela blir åskådligt. Runt "mitt" huvud slingrar sig vad som skall vara en kondom. Jag gjorde serien februari 1997.

I Track A-dagbok 2 har jag skrivit om mobbingexpertens "respons" på att jag skickade
Track A serier/Kadaverpudding 2 till honom. HW’s bild utgår från vad jag skrivit, samt det faktum att nästan hela innehållslistan till Track A-dagbok 2 har funnits på min hemsida tills helt nyligen. Figuren som föreställer mig står bakom mobbingexperten. 19/9 har jag tagit in kortet på mig själv, som jag lagt till texten om mig på min hemsida. HW har utgått från det fotot. Ring bara under högra ögat. Sedan jag skulle hitta en horribel mardröm av drösvis av flera bilder med horribla texter, kan jag inte gå in på HW’s blogg och kollad datumet för bilden. (Den är plockat från Google pictures.) Men den skall alltså vara gjort efter att jag lagt ut kortet på mig. Boken fanns då bara som läsesalslån på Lunds universitet. Hypotetiskt skulle nån ha kunnat kollat den där, men man har, som beskrivet, insyn i mina filer och PDF:en skall också slinka tillbaka till Värmland direkt efter att jag laddat upp den för tryckning. Sett tydligt nog bevis för det innan. Så mest sannolikt har HW fått läsa vad jag skrivit om mobbingexperten den vägen. På min hemsida hette innehållspunkten Och jag skickar boken till…en mobbingexpert… Jag borde klippt bort den innehållspunkten så det inte stod på hemsidan. Detta kan inte annat än oroa mobbingexperten (som jag beskrivit hur han skall följa vad jag gör så pass), och dessutom blir det nåt andra kan intressera sig för. Jag tänker inte återge allt jag skrivit, men min misstanke var att han inte bara lade ut länken till Missing People Sweden, som "svar" på att ha fått "en kadaverpudding", utan möjligtvis även förnyat sin ikonbild, till den han nu har, med den sträva munnen. Ett uttryck som jag tycker verka säga "Nu är det hårdnyparna som gäller!" Den vridna munnen är exakt återgivit i HW’s avbildning. Glasögonens kant uppe, ansiktsproportionerna – det är honom på pricken. Jag är efterhängsen – min slips över hans axel, och bakfram. – Bara "fel" eller fel som i att jag vänder ut och in på mig själv?
På facebooksidan står mobbingexperten med en havshorisont bakom sig. Inget annat syns. Och HW har gjort på samma sätt, med horisontlinjen. Så det verkligen är samma bild bortsett från att "jag" finns med.
Det blir ett sätt att markera nederlaget/besvikelsen att jag inte fick svar, utan att mobbingexperten verkar ha trott att det finns nåt "skumt" med mig. - Mig bakom, som om han vänt mig ryggen. Det hela problematiseras när jag nu får ta in "honom" på nytt. Han lär få reda på det med. Men det är nödvändigt för att visa vad HW gör. Det är han som gör ogärningarna.
Jag skall väl se hopplös och besviken ut på bilden. Dessutom rinner det från mungipan. Jag har förr tagit in den extrema bilden jag 2006 gjorde av en "extrem" skäggbild från ca. 2003. Fotade mig i badrumsspegeln. Nåt vitt i spegeln blev, efter massa Photoshopbearbetande, till nåt som ser ut som det rinner från mungipan. Ger vampyrassociation. Då ville jag imponera på serietecknaren med extrema bilder. Det finns även en dikt i Öppningar till grottan (från 1997) där jag gör mig till vampyr. Barnsligt. Så HW knyter väl an till vampyrbilden.
Samtidigt kanske han knyter an till hur jag använder ordet "dräggtyper". Förr såg jag ju själv ut som en dräggtyp… Som jag beskrivit förr handlar det om brist på Theory of Mind – autismbegrepp. Jag gav ett jämförande exempel med autistiska Temple Grandin. Hon hade sagt till sin mor hur klasskompisar inte såg kloka ut när de åt med öppen mun (vad jag minns), och modern gjorde henne uppmärksam på att hon själv gjorde det och såg så ut… Hur som helst är jag typ "uppklätt med slips", men egentligen en dräggtyp – kan man tolka det. Det är ju kort på mig så man får den bilden i boken mobbingexperten fick. Alla extrema självporträtt finns där – för att visa vad jag psykmobbas utifrån.
I Track A-dagbok 2 har jag beskrivit vad som finns på närmare hundra skärmklipp från aktiviteten på HW’s facebooksida. Även med groteska nidbilder jag tecknat av. Det finns inga andra figurer på hans bilder än nidbilder på mig. Vartenda djur eller läbbvarelse föreställer mig. Han gör inga andra bilder vad jag kunnat se, så det är horribelt. Jag har poängterat hur varenda figur har ringar under rinniga ögon. Vilket visar hur allt är mig. Med denna nya bilden finns nåt helt nytt i att en annan person är involverat. Så han har tagit det ett steg vidare. Det kanske också är ett sätt för honom att skydda sig själv när han i denna bilden inte gjort mitt ansikte groteskt och rinnigt utan gjort sånt i mobbingexpertens ansikte. Men med mig anspelar han på döden. Jag hade lagt ut den nya teckningen med det Zappalika ansiktet utan pupiller. HW har bara gjort en helt svag antydning till pupiller. Annars är ögonen borta. Som man i serieteckningar markerar att en figur är död genom att sätta kryss i ögonen.
HW’s bild har bara en helt svag ljusblå bakgrundslavering. Jag är rätt övertygat om att han anspelar på Daniel Gloves seriebok Ghost World. Den finns omnämnt på min gamla Om mig-länk. Se nästa sida! Jag har även köpt filmatiseringen, som inte egentligen återspeglar serien bra. Men den ena tjejkaraktären, Enid, är väldigt emot allt normalt. Kan jämföras med hur jag tagit avstånd från normalitet – in absurdum förr. Jag kollade slutet på serien igen nu innan. Den är tecknat med tunna linjer, som "mitt" ansikte, och det finns enbart en svag ljusblå ton genom serien. Inga andra färger. Så de påminner. Det är ett surrealistiskt, spökligt slut på serien. En dödsassociation. Enid är typ förlorad och följer efter nån som sprayar "Ghost World" på väggar. Jag blandar ihop med filmen och minns inte precis, men det har suttit en gubbe på en bänk, vid en busshållplats, varje dag väntande på en buss som slutat att gå sen all evighet. Det slutar med att Enid sätter sig på bänken. Sen är hon borta.
Jag vill säga att HW, som innan, anspelar på min död. Och jag tror att han inspirerats av hur jag lagt in videon Om mig och snurren kring mig ("Uppochnervärlden"). Jag tänkte att "uppochnervärlden" kom att bli oemotståndlig för honom.
Sen har han väl "dekorerat mig mera fantasifullt" genom att slingra en kondom över mitt huvud. Det ser samtidigt likt ut som en österländsk kalufsmössa. Och jag antar han tycker att mobbingexperten kan få figurera "polislikt" framför mig. Och jag är den som orsakar honom obehag.
Ok. Då är den bilden "recenserat"… Om jag skulle kolla HW’s blogg och facebooksida skulle jag få typ 300 skärmklipp som jag fick gå igenom såhär… Men jag är tacksam för att jag fann denna bilden, sen den är så åskådlig just genom slipsarna.Se en genomgången av HW's trampa-sönder-Torger-facebooksida i Track A-dagbok 2: Innehållspunkten Propagandaapparaten i Munkfors.

Se en påhoppsgenomgång liknande den över i Track A-dagbok 6:
Innehållspunkten Min gamla elrullstol. Jag måste köpa ny. Beskrivning av YouTube-påhopp.
©Torger Berstad | www.lanterna.nu