Stycke ur Track A-dagbok 7 Dokumentation av en masspsykos.

Innehållspunkten Psykningsbildsidorna

Som inledning har jag följande text.

Det är en lång rad av olika skådespel som används i psykningarna, och man klär upp sig så man signalerar med färger och annat, så att det blir uppenbart nog för mig att det är fråga om psykning. Det vore ju annars bortkastat, så man brukar fixa saker som ser för skeva ut. Genom böckerna får mina hetsare en bra inblick i hur det fungerar, och också på hur subtil nivå de kan lägga sig, så jag ändå fattar.
För ett par år sedan skrev jag på hemsidan att det 2012 hade blivit seismiskt utslag på HW’s blogg och facebook, bara jag flyttade ett kommatecken på hemsidan. Det blev tydligen ett kvitto på att detta var en bra metod, för sedan dess kommer alltid psykningssvar här ute, utifrån vad jag än gör på hemsidan. Helt garanterat varenda gång.
Psykningarna började systematiseras kring 2010. Från 2012 kunde jag inte längre stå i mina vardagsrumsfönster utan att fem-våningar-ner-psykas. En tidig, ofta återkommande psykningsvariant, har varit händerna-på-ryggen-psykningar. På sidan 355 finns bild på ”professor Snurreplutt”, från min ”galna” hemsideavdelning, Slintsidan (från 2002 - 2003), som länge låg ute. HW har gjort åtminstone två nidbilder på mig med händerna på ryggen. Under har jag avbildat den ena. Jag har skrivit hur Aspergers syndrom kallas liten professor-syndromet. Jag var en sådan i barndomen, och har fortfarande ett ”Aspigt” teoretiserande språk.
Jag är väldigt tacksam över att man det senaste året verkligen bitit sig fast i att göra hand-i-handpsykningar. Just genom mängden av sådana bilder blir det tydligt för vem som helst att det jag beskriver faktiskt pågår. Det är ”bevis nog”. (Bilderna är klipp från film, som man bör se.) Jag tar allmänt bara in kort från situationer jag är helt säker på att är psykningar. Just med hand-i-handpsykningarna har jag dock tagit in nästan alla. (Normalt har man brukat se något enstaka ungt par hand i hand här på våren. Plötsligt finns nån varje dag...) Min ursäkt till eventuella par som kommit med fast de inte gjort ”psyktjänst”.
Jag låter bildsidorna börja som i förra boken, med 
ett gäng HIH-psykningar först, följt av HPR-psykningar och andra varianter. Efterhand kommer bilderna mera i rätt följd och daterade, fram till de senaste, nu i oktober. Sedan följer psykningbilder från de tidigare böckerna. Från Track A serier fram till Track A-dagbok 5.
Man kan gå tillbaka och läsa dagbokstexterna till psykningsbilderna som hör till denna boks beskrivningar. Jag har inte tagit in bilder på tidigare psykningar, som skulle kräva längre förklaringar. Det finns alltså många flera i de tidigare böckerna. Som man förstår när man läser dagböckerna, är psykningssituationerna som finns uppfångade här, bara en bråkdel av vad jag utsatts för.

Hand-i-hand-psykningar

Det fanns redan hand-i-hand-konstigheter tidigare, men efter att jag lade in Aspergervideon bredvid på hemsidan, exploderade denna psykningsfluga. Fyrradingen under, från 1997 (Öppningar
till grottan
), är också delinspiration.

Stenhjärta hittat i sanden
Bärnstenshjärta från en affär
Söker någon att hålla i handen
Att bli min hjärtans kär
 


Efter inledningen ovanför följer fyrtio
psykningsbildsidor. Se sidan bredvid.
Jag vill inte hänga ut människor (även om
de ägnar sig åt trakasserier), men de två
personerna är inte igenkännbara.
Två exempel på hur det artar sig och hur
jag presenterar det.Efter psykningsbildsidorna finns bilden under, med femtio händerna-på-ryggen-psykningar som ram. Jag har använt ramen på fram- och baksidan av boken. Teckningen är efter en situation med händerna-på-ryggen-psykning av en kommunkvinna.

       
 

Läs mera i boken Dokumentation av en masspsykos.©Torger Berstad | www.lanterna.nu