Stycke ur Track A-dagbok 7 Dokumentation av en masspsykos.

Innehållspunkten Föreläsning av Wilhelm Agrell, som påminde om min situation: ”Ärliga personer lät ohederliga, när de ringde till magasinet efter mjölk och ramlösa.”


Jag vill skriva kort det jag hörde av Agrell. Det finns en lag som säger att Yahoo och Google måste hjälpa säkerhetstjänsten, och lagen säger även att de inte får medge att de gör det. På samma sätt var det med hur Sverige hjälper amerikansk säkerhetstjänst. Det var två olika zoner, med olika regler. Så det placerar den där FRA-mannen (jag har inte koll, men var nåt sånt), som intervjuades för Uppdrag granskning, i nåt helt förklarligt. Han skulle bryta mot lagen om han sa något mera. Visa sig inkompetent.
Men det var något annat Agrell sa som jag skrev ner. Det var från då säkerhetstjänst först bildades i Sverige. Det fanns ett citat av en kvinna som hette Eva Alexandersson (har jag skrivit ner): ”Ärliga personer lät ohederliga, när de ringde till magasinet efter mjölk och ramlösa.”
Agrell talade om att när man avlyssnar folk så händer nånting. Även triviala samtal kan verka suspekta. Men dessutom ändrades förhållandet mellan de som avlyssnas och de som avlyssnar. De som avlyssnar börjar se ner på de som de avlyssnas. But of coarse… Som jag inte märkt det…
 

Jag råkade se slutet av föreläsningen på Kunskapskanalen. Vet inget mera om Wilhelm Agrell.
Jag skriver sen om olika saker och återkommer till föreläsningen på nästa sida:


Något annat intressant Wilhelm Agrell sa, var om hur man brukat åsiktsregistrera och avlyssna absolut alla som verkade ”extrema”. Extrema vad som helst… ”Extremt” var ju ett ord A ville trycka på mig tidigare.
[Uteslutet stycke.]

Jag har inte gjort nåt extremare än att experimentera med mitt utseende och i det konstnärliga. Det extrema är att dra likhetstecken mellan det och faktisk farlig extremism. De farliga typerna brukar inte se ut som jag sett ut, eller göra saker som jag gjort, och gör.
©Torger Berstad | www.lanterna.nu