Stycke ur Track A-dagbok 8 Inom det allmänt orimligas gränser

Innehållspunkten
Nånstans är det fullständigt åt helskote att vilja "loda reaktioner" hos en autistisk individ, sen det sitter i generna att man inte reagerar normalt.


15:37 Fann på BBC News att terrordåd skett i Paris. 130 skjutna. Min reaktion hamnar mycket i hur man vill trycka destruktivitet på mig, så att jag nu blir rädd det. Jag har skrivit hur hyresgäst T [Thomas Christenson] kom för att snoktesta hur jag reagerad på terrordådet 11/9. Han kom och låtsades inte ha hört nyheterna och ville plötsligt se de här. Saken är att det att rigga saker på det sättet skall vara olagligt. (P.S.
Man gjorde nåt sånt mot Zappa då han var ung. Det är en påfallande parallell till det som sker mig. Finns i The Real Frank Zappa Book, som han skrivit.) Om man ser till hur han rapporterat min (tyvärr inte helt adekvata) reaktion vidare – om jag skulle få det konfirmerat precis – så handlar det om allvarligt förtal.
Ok. Så jag läser nu nyheten och blir stum. [Utesluten mening.] Det påverkar naturligtvis fullständigt hur jag tar in det. Sen min skräck är att de tror att jag är en terrortyp. [P.S. En människa som aldrig gjort en annan något riktigt illa (jag har aldrig slagit någon), och inte skulle kunna det, tvingas tänka såna tankar. Det är "uppochnervärlden" jag tvingas leva i. Samtidigt är hetsen mot mig just daglig terror.] Det är klart att om jag nån gång skulle få reda på precis vad olika personer sagt och skrivit om mig, så är det drösvis som bör polisanmälas för förtal. (P.S. Eller om folk skulle uttrycka direkt det de uttrycker indirekt, så jag inte kan ta i det.) Och den som skulle hjälpt mig dit – och det var precis det jag hoppades på den sista tiden av kontakten – är förstås A. [Roberts son.] Det är han (och psykologen) som svikit allvarligare.

Nånstans är det fullständigt åt helskote att vilja ”loda reaktioner” hos en autistisk individ, sen det sitter i generna att man inte reagerar normalt.


Se också en innehållspunkt i Track A-dagbok 7:
Hur min hyresgäst kunde tolka in rabiata overkligheter, som jag inte kunde korrigera.©Torger Berstad | www.lanterna.nu