Stycke ur Track A-dagbok 9: Viral hets - masspsykos

Innehållspunkten Påhopp på UR från Lunaskolan, 2013: Liv med autism: Vi har alla autistiska drag.


29/11
Repris av autismprogram mot mig: UR: Liv med autism: Vi har alla autistiska drag.

Programmet visades första gång 2013. Jag vet inte om jag föredrog tänka bort det då, men det är upplagt mot mig. Så långt jag såg det nu då, för jag ville inte se mera efter att det var övertydligt nog.
Programmet är från en skola för autistiska: Lunaskolan. De var i olika åldrar. Kanske från 13 – 18. En kille spelade mig. Han hade en sån gubbhatt/herrhatt, som man kanske kan se på filmer från 40-talet. Förde jag ett tag på högskolan, kring 1990, testade gå med tyrolerhatt?
Hur som helst talar han orealistiskt inte svenska, utan hälften engelska hela tiden. Det beror på hur jag blandar in engelska abnormt ofta, hur som helst. Att jag gör det beror på att jag inte har nån att prata med längre. Engelska är naturligt för mig sedan jag var ihop med engelskan. Hon talade engelska till mig. Sedan har jag läst på engelska, och det mesta jag ser av videor, eller hör musik, är på engelska. Här hemma talar jag med mig själv hela tiden, och då har det bara blivit så att det lika gott kan bli något på engelska. I varje fall om jag t.ex. ser nåt på engelska på tv, eller hör musik. Jag pratar mycket nonsens för mig själv.
Men med killen hade de hittat på nåt annat, som tyder på att syrran fabricerat nåt läbbigt 2008. Han sa att han hade skolkat varje dag under ett par år, och då bara spelat World Of Warcraft. Därför talade han nu hela tiden engelska. Det var nog mera det än svenska, så det stack ut som totalt onaturligt. Förde han förstås spelade det.
Då jag kom till Norge 2008 höll syrran och hennes då 14-åriga son på och pratade om World Of Warcraft hela tiden. Jag vet inte om de inbillat sig jag spelat det. Jag hade bara förakt för alla samtidskulturella saker de ville få mig intresserade av. Och saken är att en dag propsade de på att jag skulle skapa ett konto på World Of Warcraft, vilket jag absolut inte ville, men gick med på. Jag spelade inget. Sonen fick hånspel av att valt att vara nån sorts shamankaraktär. Han sprang ut till syrran och utropade hur jag valt det. Öppet hejdlöst hån alltså. Men saken är att de har fått mitt lösenord, för de var med mig då jag skapte kontot. Så…: Jag skulle säga att det är osannolikt att de (nån av de, båda, eller kanske nån annan) inte skulle ha spelat med mitt konto. Så att alltså sannolikt nån ränt runt i World Of Warcraft och gjort tokiga saker, som folk trott har varit jag. Killens förklaring av engelskan tyder på att detta skett.
Syrran är en rabiat egoist och det är ruggiga saker hon gjort mot mig innan, men särskilt den gång 2008. Hon har matats med lögn om mig och velat fiska upp ju värre ju bättre, och gjort det. Jag har fått plenty av bevis för det.
I en scen på Lunaskolan talade en lärarinna med killen om Don Quijote. Om hur författaren, Miguel Cervantes, hamnade i fängelse för det han skrivit. Lärarinnan och killen talade nåt om hur man kan hamna i fängelse om man… skriver nåt fel, och killen sa ungefär: Then I prefer jail. Fast han uttalade ”jail” som jejl – uttal som om inte kunde engelska.
Väl, och då har de fixat in Don Quijote pga. min diktavdelning med det namnet, teckningen och ännu mera med Don Quijote. Robert har också gjort mig till en Don Quijote. Dessutom är vi inne på hur det kan gå illa om man skriver ”fel sorts böcker”. – Så som det skett mig. Jag sitter ju i fängelse här. På Aspergerföreläsaren Thorbjörn Anderssons sida, med massor av grejer mot mig, fanns en länk som var påhoppsidé, med att göra mig till kriminell. Den hette Autister hör hemma i fängelse. På länken fanns en trampa-på-Torger-blogg. Ett gäng var i gång där.
I en annan scen från skolan frågade lärarinnan klassen (som kanske bara var 5, 6 personer) i vilka sammanhang man använde masker. En ung, lite feminin/finkänslig kille (kring 13?) svarade nåt om religioner och dödsmasker.
Så då har de fixat in ”roller och masker” för att få en till tydlig pekning mot mig (och Robert).
Så de har alltså gjort ett inslag från skolan där lärare velat spela mot mig, och instruerat åtminstone en elev att spela mot mig – spela nåt de vill tro om mig. Och galenskap, så att alla förstår att det är ett smart påhopp mot idioten det är nödvändigt att… lyncha?
Jag prenumererade på tre autismtidningar, men fick säga upp alla, sen alla gav sig på mig. Det har varit och är så vilt med saker mot mig i Sverige att jag inte kan våga se nån video om AS/autism på svenska. Går heller inte googla utan att genast hitta påhopp.
Kan ta med att killen som spelade mig spelade upp nåt om att ha ”fucked up”. Att man inte kunde säga att ”It was the devil.” utan: ”When you’ve fucked up you’ve fucked up!” - Inga ursäkter. Jag har gjort nåt outsägligt fruktansvärt och måste definitivt dö för det. Så är det bara.P.S. Jag har skrivit på andra ställen i bokserien hur jag aldrig spelat dataspel mera än en gång 2000. En kontaktman jag hade då tyckte att jag skulle göra det, så jag testade Sims en gång. Fick inte till det, var inte roligt, och jag har inte velat sedan dess.
 ©Torger Berstad | www.lanterna.nu