Stycke ur Track A-dagbok 9: Viral hets - masspsykos

Innehållspunkten Maskpåhopp av [Mera känd person.] och Jonas Wängestam. 2018 resp. 2013.
Dessutom ett stycke om Jonas ur Track A-dagbok 2.

 
Jag skriver först mera allmänt om vad man byggt upp kring mig, och då också utifrån en mera känd person som använder mask i vad jag påstår att är skådespel mot mig.
Bild på honom finns bredvid bilderna på Jonas Wängestams trampa-på-Torger-profilbilder.
Jonas har även gjort YouTube-videor mot mig och annat som jag beskrivit i Track A-dagbok 2. (2013)
Jag har inte kollat vad han gjort sedan jag sparade dessa bilder 2013.


Här är texten om Jonas Wängestam ur Track A-dagbok 2:

Men en kompis [till min forne konstnärshyresgäst Thomas Christenson], som jag minns han talat om, hade en totalgalen ikonbild på sitt ansikte lagt dubbelt över varandra, så att ena ögat sammanföll, på samma sätt som min teckning i K2. [Track A serier] Det var ett sådant "experiment", som Paul Klee gjort (grafik) - ett antal kvinnor, där en (eller två?) "dubbelskapas" genom linjerna.
Men jag förstår varför V [Jag kallar Jonas "V" i texten.] vill hugga i denna detalj. Två ansikten: Two face. Nån som är falsk. När jag nu googlade fann jag att det även är namnet på en skurk i Batman. Man vill ha mig att vara falskspelare etc. Så han hade ändrat sin profilbild nån gång efter att de (ovisst hur många...) fått del av min Pdf - som säkert cirkulerar i valda delar.
Bara i nån kommentar han just hade skrivit såg man att han spoofar loss på mig. Han hade svarat nån ungefär "Vaddå? Det är inte som om jag är i konflikt med hela min omgivning filosofiskt och litterärt." Så han spoofar utifrån att jag är det. Fast "filosofi" tycker jag är överord. Detta ger mig en värdefull bekräftelse på hur det jag gör ses - som stämmer med min allmänna känsla utifrån alla tallösa påhopp etc.
Sen fann jag en bild/profil till där han spoofar utifrån falskhet. Jag gillar ju [Känd grupp.] Jag gillar inte att vokalisten, T Ö [Fullt namn i texten.], börjat bära mask. Alltså hela tiden, inte bara på scen. Det blir ju lite som en förbrytare. Hur som helst finns en bild på V som bara är för bisarr. Han har på sig en likadan mask som T, fast spräckligt RÖD. Han tittar i kameran. Han har en tunn, RÖD typ sidenhalsduk och dessutom en RÖD, skotskrutig halsduk. Så det hela är nästan helt rött och megabisarrt. (Jag har en skotskrutig halsduk från katastrofresan dit -99, men inte röd.)
Jag fann att V även hade en ren spoofblogg. Massa meningslösa bilder, som spoofade utifrån min datagrafik (från 2002 - 2005). Så det var diverse texturgrejer. Mer eller mindre abstrakt (minns inte riktigt). Dessutom några som var "vridna". En visuell effekt, som ger känsla av nåt skruvat, sjukt eller drogigt... Även two face-bilden ger den känslan (prickig bakgrund och stirrig blick). Den där visuella skruveffekten förstod jag först då jag kollade Siouxsie and the banshees' video Happy House, som förr fanns på min Om mig-länk. Det är ju en sjuk situation (som måste ha med musikbranschen att göra) i det där huset. Huset är en variant av ett optiskt förvridet hus. Samma sort som Temple Grandin får i uppgift att finna ut hur det skapas i filmen Temple Grandin. Så det finns en dubbelkoppling jag först nu kom på, här. I trailern, som finns länkat överst på min autismsida (bredvid hennes tal på TED), presenterar hon sig stående i ett sånt där hus. Rummet är skapat så det ser ut som om det är ett riktigt rum, men en person i ena ändan ser pytteliten ut, och en i andra ändan jättestor. När de byter plats byter de storlek. I Siouxsie and the banshees' video är linjerna på golvet rundade, så rummet "fungerar inte" medan de spelar, men väl när man ser Siouxie röra sig utanför fönstret. Hon har på sig en Harlekindräckt och maskmålning Golvet är rutigt (som hennes dräkt), men det är ett rundat rutmönster. (Som förvridet.) Så det hela blir en anspelning på spel. Rutigt som spelkort. Och i videon uppträder den där visuella vridningen - som tyg drogig. Så, jag har verkligen inte tänkt på att videon kunde tolkas och uppfattas och ANVÄNDAS så mot mig. Boken "Spelar ingen roll". Att jag EGENTLIGEN är en OTROLIG (...) falskspelare. Den ömma punkten, som man går vansinnigt loss på mig utifrån. Det finns i videon.
Det finns inte ett skrivet ord på V's spoofblogg.
Bara massa meningslösa spoofbilder. (Alltså inte "hans seriöst menade" konst. Jag vet förresten inte hur den ser ut. Om han åkt in i ett sånt spår, så är väl hans bilder, liksom HW's, Trampa På Torger-bilder, så då kanske det rent av ÄR hans "seriösa bilder"...? Vad vet jag.)

Längre ner på samma sida:


30/7 Sex dagar senare, vidare om spoofie V
[Om något annat först.]

V är ytteligare en person som spoofar loss mot mig totalt - dagligen värkar det som, av hans facebooksida och allt annat att döma. Han har även skapat en YouTube-kanal, som är en ren attack-kanal. Jag kan inte orka kolla upp det (för horribelt se igen), men jag tror det var kring mars han lagt ut de första videorna. Jag minns inte riktigt. Jag tyckte jag konstaterade att han dragit igång efter att jag deklamerat öppet nog på min hemsida, att jag skrev igen. Minns inte säkert. De senaste videorna är lagda ut efter att man fått Pdf'en med hela boken. Ikonen till kanalen visar V (antar jag det är) med ett gravallvarligt, lite villt, ansiktsuttryck, och en hårslinga ner i ansiktet. Jag antar han spoofar utifrån hur jag sett ut så. (Allvaret på bilden på häftet Pat upplever t.ex.) Han ser lite farlig ut helt enkelt. Han står framför en målning av ett stort knallrött hjärta, fast det är kapat, så hjärtformen nästan är borta. Det kan väl referera till min teckning Hjärtkaktusen. [Jag har lagt in teckningen. Den finns på sidan med presentationen av boken En penna fick på känn. Även Zappa-teckningen jag skriver om längre ner.] Han porträtterar en skenhelig figur. Nån som talat om Guds kärlek, men är full av förbittring - galla. Nån som skall föreställa mig. Och visst kan jag se att mina ord om saker ur Nya Testamentet rimmar illa med... ett hjärta såpass fullt av hat, som jag har... Fast annat än i skrift går det inte ut över nån. (Värre är det med det V och tallösa andra gör.)
Sen skall väl Roberts grafik, Kärlekstallen kunna vara en referens. Citat ur Nya Testamentet, kärlek etc., som jag hade lagt ut det på Jappinen.se.
Han har förvridit kamerabilden, så att det blir ett helt onaturligt, knoppformat ansikte. (En plutt...) En nidbild. Personen var rakat och lite orakat på nån video. Pga. det konstiga "filtret" vet jag inte om det är V själv eller nån annan som spelar rollen. Mannen sjunger sånger till pianomusik. Det anges i videotexten vem som spelar. Samma text finns till videorna: "Denna video tillägnas inte: Kronprinsessan Victoria, Christer Sjögren, Blondinbella, Justin Bieber, lady Gaga, Eric Saade et consortes..." Et consortes fann jag att betyder ungefär andra av samma sort. Detta är en hånreferens till hur jag tillägna att mina första, finare böcker till olika. (Sagan om Snurreplutt är tillägnat min far. Spelar ingen roll är tillägnat Robert, Kay Pollak och Ola Magnell. En penna fick på känn är tillägnat min mor.) Sångerna figuren framför är olika nidreferenser. Sånt är livet - som ju är om falskhet i världen - vilket jag ju skriver MÅNGORDIGT om (!), Min ponny - vilket refererar till teckningen Finally Frank Zappa moovede to Montana, samt hela GRÅ/Röd parhästgrejen (nåt litet och patetiskt, som mannen själv - förminskning). Fasen - nu minns jag inte vilka flera sånger det var. För läbbigt kolla om. Men annars var det en snutt om "Guds kärlek", som mannen, typ gråtfärdig, i falskhet, talar om hur den är "..som... som... ja, jag vet inte...". Jag minns inte om han sa nåt mera, men det är en religiös figur som är skenhelig och vädervärdig. Allt är bluff med honom. Visst kan jag känna att saker inte är helt äkta med mig. Hur jag teoretiserar.
[Stycke om min situation.]
När det dessutom finns spoofies som hugger i vad man än lägger ut. (Som HW särskilt, men även en drös andra. V har säker gjort nåt "apropå" de senaste ändringarna på min hemsida - liksom andra.) Men i nidvideon är det snarast som att det är en figur full av falskhet, som föredrar dölja. "så har jag ingenting sagt."
Nu kommer jag inte ihåg flera videor. Det är alltså bara en "intimserie" med denne falske pluttfigur. Jag mår för horribelt av att se det. Det är hinsides ruttet. Man frågar sig om nån annan kan annat än att må illa av att se videorna. De hade setts av ett par hundra. Fast jag ser av skärmklippet jag har, att Min ponny setts av 425. På skärmklippet finns även sången Pärleporten. Det är väl en given låt för en sån figur.
31/7 Jag förstår att skälet till att det skall vara en skenfrälst gubbe är dikterna och texterna jag skrev våren och sommaren -01. Det som blev avdelningarna Vers och dikt om Gud och slikt (Sagan om Snurreplutt - och han gör ju en pluttman) och Ett grundvatten under brunn. Jag har beskrivit i inledningen att jag var i ett halvhypomant tillstånd då, och trodde jag var mirakulöst frälst från mina livslånga horribla problem, genom diktskrivandet. Jag har beskrivit bakgrunden. Vad som utlöste det. Men jag tog alltså in dikter som jag ogillade, sen jag var i ett tillstånd som var illusion. Så jag ogillar det med det, men några av de har ändå kvaliteter. Det groteska är att jag spoofattackeras för några dikter jag skrivit för TOLV år sedan...... Jag tror V också har utvecklats de senaste tolv åren. Men HW attackerar mig med en spoofutställning, där han går loss på mig utifrån min utställning på Laxholmen (där HW tagit initiativ och skaffat spoofutställningen) 1995.... Så han går loss på mig utifrån sånt som varit för ARTON är sedan....! OCH: Andra går loss på mig i hans kommentarsfält på facebook. Minns saker från 1995.... Då är man bra ivrig (desperat) att hugga, när man gräver tillbaka så. OCH: Nu all hippietemapsykning fattade jag igår att beror på inledningen till serien Konstnären på bruket i Öppningar till grottan. serien är ritat 1997, dvs. för 16½ år sedan, och inledningen - med mig i min KORTA ungdomshipiestilperiod (17 - 20 år), beskriver en situation då jag var sjutton (sittande med benen i kors, lyssnande på Pink Floyd), dvs. 1982 - TRETTIO år sedan.... Det är helt vanvettigt!
Nu färdigt om V.
Jag fann honom också på tidningsbild, att han var med på årets utställning på Ulvsby. Dvs. där Robert och jag varit med. Robert med Cato negro. Bilden på Vita Huset, som Lars Vilks "tog avstamp" i hur meningslös den var, i sin beskrivning av Muhammedrondellhunden, som han hade där på hundtemautställningen året efter. Hur har den grejen påverkat allt som är igång mot mig?...... (På utställningen jag var bjuden till på Värmlands museum 2007 fanns ungdomar från nån tidning, som frågade om Lars Vilks. Jag var bara för förtvivlat. Jag kan inte orka nåt sånt. Bara att vara där var total overload - 'skall man nu peta runt i mig om Lars Vilks?!' Jag kunde inte orka det. Jag är inte politisk. Robert var det - inte jag (get it?)
©Torger Berstad | www.lanterna.nu