Stycke ur Track A-dagbok 9: Viral hets - masspsykos

Innehållspunkten Psykningstjej tittar mig glatt i ögonen medan jag filmar. Bild på hemsidan.
 

Från en blogglänk jag gjorde oktober 2017:

P.g.a. min autism kan man säga tämligen vad som helst till mig utan att jag förmår korrigera. Så på detta sätt har det trycks osanningar på mig även av de jag tänkt på som vänner, och nästan allt som överhuvudtaget varit av kontakter. Just sedan omgivningen vill höra vissa saker (gärna så hemska saker som möjligt) och alla vill göra sig populära med omgivningen.
Sedan Robert dött är det ingen som velat något annat med mig än att trycka skit på mig. [Det är huvudsakligen det alla velat med mig innan med.] Det är det enda som sker hela tiden.
Alla jag tänkt på som vänner har "sålt mig med lögner". Varenda en. [Även min syster.] (Lönats för

att tolka in ju värre dess bättre.)
De skulle ha sagt till mig vem som säger vad om mig. I stället har de glidit in i att tro konsensuslögner och delta i "massövergreppet" (så mycket man behöver för att vara "en i gänget"). Jag har alltid varit öppen till alla.

Ett kort tag hade jag på en sida bilden över. Hon tittar på mig strålande av glädje. Utsvängda byxor. Se sidan 536!  [Se nedanför!]

Här är mera, från det jag lagt undan efter att ha haft det på oseddhetslänken eller annan länk:

Är det inte såhär (?):
Det är bättre att göra rätt och få hela flocken emot sig än att göra fel med stöd av hela flocken.
Därmed inte sagt att allt jag gjort varit rätt.

Om man tror overkligheter, och agerar utifrån det, och det är ett olagligt agerande, beter man sig definitivt fel. Och det ser inte vackert ut.
Och när många människor dras med i något sånt, så kallas det en masspsykos.

[P.S. Jag är inte helt förtjust i hur jag skrivit, så jag låter bli att lägga ut ett stycke. Sist kommer följande P.S.]

P.S. 29/10 -18: Jag flikar in en psykning utifrån ”moraliskt övertag”, som jag fick då jag hämtade paket i kiosken här borta. Det väntar alltid läbbigheter där med, och det hänger typer som kanske har missbruk på det lilla caféet där. En tv finns, och då jag denna gång kom in stod en fotbollsmatch på, och en gubbe gjorde psykning med att säga att ett lag: ”… har inte det moraliska övertaget!”
 Här är halva psykningsbildsidan på sidan 536, med den glatt leende  tjejen. (Det är större och lättläst i boken.)
©Torger Berstad | www.lanterna.nu